top of page

REAC - MONOR 1:2

Megvan az első idegenbeli 3 pont!

Izgalmas mérkőzésen, nagy küzdelemben sikerült 2-1-es sikert aratni a REAC otthonában. Titkon reméltük, hogy az előző heti hazai játékunkat átmentve látványos, könnyed játékkal sikerül győzelmet aratni, de nem így történt.


Végletekig kiélezett derbit nagy küzdelemben nyertünk meg egy fiatal, lendületes és szervezett csapattal szemben.



A találkozó jól kezdődött számunkra. A 8. percben gyors Urbán góllal sikerült vezetést szereznünk. Sárközi bejátszása után fordult le csatárunk védőjéről, majd védhetetlenül a hosszú sarokba bombázott, megszerezve idénybeli 6. gólját. Kisvártatva Urbán duplázhatott is volna, de hibázott nagy helyzetben. A kihagyott lehetőségek felhozták ellenfelünket, több veszélyes támadást vezettek, mégis mi növeltük az előnyünket. A 28. percben egy ígéretes szabadrúgást csapatkapitányunk, Villányi Gergely vágott a hálóba. Két gólos előnyünket azonban nem tudtuk megtartani a szünetig, ugyanis egy védelmi figyelmetlenséget kihasználva a 40. percben Kiss T. fejelt gólt, ismét szorossá téve a mérkőzést.


A második félidőben a REAC mindent megtett az egyenlítésért, teljesen kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A hazai csapat több veszélyes akciót vezetett, mi kontrajátékra rendezkedtünk be. A 80. percben fordulóponthoz érkeztünk. Egy REAC ziccert védett Bozsó, de az ismétlést a menteni igyekvő Petrezselyem csak kézzel/derékkal tudta hárítani. A játékvezető úgy ítélte meg a helyzetet, hogy Petre kezét érte a labda, és 11-est ítélt, valamint kiállította védőnket. Nehéz helyzetbe került csapatunk: emberhátrány, tizenegyes... de egy jó csapatnak ilyenkor mutatkozik meg igazi ereje. Bozsó óriási bravúrral hárította a büntetőt!!! Az utolsó tíz percben elszántan, alázattal, akarattal küzdöttek a srácok, igazi csapatként működtünk, annak érdekében, hogy emberhátrányban is megtartsuk előnyünket. Ebben a nehéz helyzetben ki kell emelni fiatal, saját nevelésű játékosunk, Kelemen játékát, aki sokat vállalva, szinte az egész REAC védelmet lekötötte az utolsó percekben.

Összességében be kell vallani, ezúttal játékunk kissé akadozott. Nem a lehengerlő játék, hanem az akarat és a csapatszellem hozta meg a rég várt idegenbeli három pontot, talán ezért is volt olyan hangos az ünneplés az öltözőben. Becsüljük meg a sikert, kellenek az ilyen győzelmek, hogy igazán jó csapattá tudjunk válni!


Nem mellesleg, amikor lekapcsolták a reflektorokat a REAC stadionban, a Monor vezette az NBIII Keleti csoportjának tabelláját, persze ezt csak nagyon halkan jegyezzük meg, hiszen még igencsak korai az öröm.


Jobbulást kívánunk játékosunknak Bonifert Péternek, akit közelről arcon találtak, és kisebb agyrázkódást szenvedett! Szerencsére már tudjuk, nem súlyos a sérülése, amit a megszerzett 3pont is tovább enyhíthet.


Hajrá Monor! Csak így tovább srácok!


REAC - MONOR SE 1-2 (gólszerzőink: Urbán, Villányi)

Csapatunk:

Bozsó - Fazekas (Kelemen), Katona, Villányi, Balanescu - Ficsor, Karacs, Tamás, Bonifert (Petrezselyem), Sárközi - Urbán (Miholics)



Horváth Dávid edzői értékelése:

Az idei első idegenbeli győzelmünk szereztük meg, mely mérkőzésen érzelmileg nagy utat tettünk meg. Ellenfelünk szívóssága a megszokotthoz képest más játékstílusra kényszerített minket, de most ez vezetett el a 3 ponthoz. Kiemelném Bozsó Antalt aki hetek óta remek formában őrzi kapunkat, a meccs hajrájában kivédett büntetővel nagyban hozzájárult a sikerhez!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page