top of page
Keresés

Lement a bajnokság első köre


Ugyan az összes csapattal összecsaptunk már a bajnokságban, nem ért véget az őszi szezon, hiszen még két tavaszról előrehozott mérkőzés vár ránk. És milyen jó is, hogy nem rossz szájízzel vonulunk a téli pihenőre, ugyanis lehetőségünk lesz feledtetni a forduló előtt a tizenkettedik helyen tanyázó Dabas-Gyón elleni fiaskót. Igaz, hogy hazai pályán gyűjtögeti a pontjait Pest megyei riválisunk (eddig kétszer hozta el vendégcsapat /Honvéd II, PMFC/ mind a három bajnoki egységet) a tabellán elfoglalt helyezés alapján az esélyek mellettünk szóltak. Így is kezdtük a találkozót és már az első percekben megszerezhettük volna az előnyt, Tóth Ádám Sándor hibázott el egy Ficsor által belőtt labdát, ami az ötösön belül találta meg támadónkat. Ficsor Richárd a továbbiakban is nagy szerepet vállalt, hiszen először a védőjátékos által sem reklamált esetnél a játékvezető ugyan sípolt, de nem büntetőt ítélt, hanem sárgát adott szimulálásért. Majd ugyancsak a monori 4-es számú cselezte be magát egészen a kapu torkába, de 7-8 méterről leadott lövését bravúrral hárította Steer. Ezután is záporoztak a labdák ellenfelünk tizenhatosán belülre, de nem találtuk meg a módját, hogy a kapujukba juttassuk a játékszert. És ahogy lenni szokott a labdarúgás íratlan törvénye szerint ez megbosszulta magát…A hazai csapat a meccsen először jutott el a kapunkig egy oldalszabadrúgás után és megszerezte a vezetést, mely később kiderült, számunkra a vereséget jelentő találat is volt. Jól érezhető volt, hogy ez görcsössé tette játékosainkat és hiába mentek az egyenlítésért becsülettel az utolsó percekig, egy rossz átadás, egy rossz megoldás mindig becsúszott, így a vendéglátók blokkolni tudták a próbálkozásainkat, szinte eseménytelenül pörgött le a játékidő. A hosszabbítás perceiben viszont sajnálatos események történtek: Nagy Bendegúz terült el a földön, miután ütés érte a fejét miközben a labda játékon volt. A játékvezető odasietett az elterülő játékosunkhoz aki öntudatlan állapotban várta a segítséget. Több perces ápolás után, a hordágyon levitt játékosnak mindenki megdöbbenésére, érthetetlen okokból felmutatta a piros lapot.. Egymásnak ellentmondó állítások hangzottak el a jegyzőkönyv írása közben a jelenetről a játékvezető és az ellenőr között is, aki az esettől pár méterre ült a lelátón. Tény, hogy Nagy Bendegúzt kiállították, valamint tény, hogy mentővel kellett elszállítani és a vizsgálatok koponyazúzódást, agyrázkódást állapítottak meg. Bendinek jobbulást kívánunk és reméljük hamarosan viszontlátjuk a pályán!

Dabas-Gyón – Monor 1-0 (1-0)

Dabas-Gyón, 150 néző. Vezette: Erdélyi Bence (Zsáki Milán, Dobos Dávid)

Dabas-Gyón: Steer – Gaszner, Sallay, Ablonczy, Horváth Cs. B. – Popovics, Szabó P. (Kürti 90.), Grabant – Folmer (Varga B. 77.), Marsa (Nagy A. 70.).

Monor: Bozsó – Barthel, Karacs (Nagy B. 46.), Tóth F.(Haragos 77.), Pintér – Ficsor, Fisli, Hunya (Farkas Á. 61.) – Szabó Zs., Adamcsek, Tóth Á.S.

Gól: Horváth Cs. B. (23.)

Horváth Dávid: - Két ellentétes arcunkat mutattuk a mérkőzésen, sajnos nagyobb részben a rosszabbikat. Ellenfelünk góljáig, tehát az első félidő közepéig ötletesen, gyorsan, párharcerősen, veszélyesen futballoztunk. Ha addig, a több lehetőségünk közül az egyiket gólra váltjuk, teljesen máshogy alakul a találkozó. Aztán mintha kicserélték volna a csapatot, semmit nem mutattunk abból, amik az erényeink, nagyobb gólhelyzetet se tudtunk kidolgozni. Egy élmezőnybe tartozónak jobban kell tudni kezelni egy semmiből jött gólt, vagy az esélyesség terhét. A hátralévő két mérkőzésünk teljesen más jellegű lesz az RKSK és az Iváncsa ellen, bízom benne, ahogy eddig a rangadókon jó teljesítménnyel tudunk előrukkolni.


60 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

TÁMOGATÓINK

bottom of page